Jakt

Det magiska urtidsdjuret Mufflon
Det är tidig morgon_
och dimman ligger tät på sjön intill stugan där vi övernattat. Uppdraget för dagen är lika enkelt som det är svårt, vi ska dokumentera Mufflonjakt.
Det smått magiska urtidsdjuret Mufflon härstammar från medelhavet men har funnits i de svenska skogarna från början av 1930-talet. Idag sker jakten tillsammans med Martin Kling på hans mark i närheten av Västervik, just vid den småländska kusten.
Idag finns det enligt Naturvårdsverket cirka 1.000 frilevande mufflonfår i Sverige, och då främst i Södermanland och Småland samt i Stockholms och Göteborgs skärgårdar. De lever i flockar efter att ha rymt eller släppts ut från hägn.

Mufflonfåren är skygga, lever mest på gräs och örter och konkurrerar främst med dovhjort om födan.

Bilder och film är ett samarbete mellan Sandlund & co. och Bluebird Film.
Under de senaste åren har vi tillsammans specialiserat oss på att göra produktioner som kan få en stor spridning. Vi har samarbetat med flera olika experter inom kommunikation och PR på att ta fram produktioner för sociala medier och hemsidor med målet att nå ut till inte bara en stor målgrupp, utan även till rätt målgrupp.
Om du gillar dessa bilder rekommenderar jag dig även att kika på min fotograf John Sandlund serie för Nissan Cars, som även den gjordes med ett jakttema. Se den här Nissan Cars